Leírás és Paraméterek
Homére Clément, a 19. század végén, a saját rumlepárlóját hozta létre. Az inspirációt az a vágy hajtotta, hogy egy olyan rumot alkothasson, amely kiemelkedik a többi közül. Homére Clément megvásárolta a híres Domaine de l'Acajou ültetvényt, hogy biztosítsa a kiváló minőségű cukornád utánpótlást. Kísérletezéseinek eredményeként megszületett az úttörő rumgyártási eljárás, a rhum agricole, amely során nem a megszokott melaszból, hanem a frissen préselt cukornád levéből készül a rum. Ez a fajta rum elterjedt az egész Francia Karib térségben, általában kis, családi gazdaságokban készül. A Clément termékei Appellation d’Origine Contrôlée minőségi ellenőrzés alatt állnak, ami azt jelenti, hogy a cukornád szüretelésétől kezdve a palackozásig minden lépést szigorúan ellenőriznek. Az Clement XO 6 éves rumhoz, legalább 6 évig érlelik, és az előállítás alapanyagköltségei magasabbak, a gyártási előírások pedig szigorúbbak, mint a legtöbb rum esetében. Ennek köszönhetően a Clément rumok drágábbak, de cserébe prémium minőséget kínálnak. Az XO 6 éves rum könnyed és komplex ízvilágával azoknak ajánlott, akik a zamatos és kifinomult italokat részesítik előnyben az egysíkú édességekkel szemben. Az ízében gazdag citrusos jegyek és a lágy fehérbors harmonizál egymással, míg az illat finom virágos jegyeket, loncot, narancsvirágot és fahéjat hoz elő. A címkén látható 6 év a legfiatalabb összetevőre utal, és a rum komplexitását és minőségét tükrözi. A Clément XO 6 éves rum egy igazi kulináris élmény, amely a Martinique szigetének páratlan szépségét és hagyományait idézi meg minden kortyában.
Alkohol tartalom | 42 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Rhum Clement |
Ital típus | Gold Rum |
Származási hely | Martinique |
Űrtartalom | Normál |