Gin
Ginek világa: A Gin eredete a 17. század Angliájáig nyúlik vissza, ahol azt a holland Geneverből (jeneverből) inspirálódva készítették. A kifejezetten gin előállítására szolgáló eljárások kifejlesztésével (például a lepárlás és a szűrés ), az angolok létrehozták a saját italukat, amelynek alapja a gabonafélék, a boróka és a különböző gyógynövények voltak. Az angol gin hamarosan nagy népszerűségre tett szert és a brit birodalom egyik legnépszerűbb italává vált. A Jenever egyébként holland eredetű ital, melynek gyökerei a 16. századra tehetőek. Ez az ital eredetileg orvosi célokra készült, mint egy gyógyító és emésztést segítő szesz. A Jenever alapját a gabona alkotja, és ízét elsősorban a borókabogyók adják. A hollandok két fő típusát különböztetik meg: oude (régi) és jonge (fiatal) jenever. Az oude jenever hagyományosabb módon, régi eljárásokkal készül, és erőteljesebb ízű, míg a jonge jenever könnyebb és simább. A Nemzetközi gin és a Hazai gin között a fő különbség az ízvilágban és az alkotóelemekben rejlik. A Nemzetközi gin általában karakteres borókás ízzel rendelkezik, és egy gazdag választékot kínál az aromás növényi hozzávalók tekintetében, mint például a citrusfélék, a szegfűszeg és a koriander. A magyar gin egyre népszerűbbé válik, és gyakran helyi alapanyagokat, például szilvát vagy bodzát használ az ízesítéshez, egyedi, helyi ízvilágot kínálva. A ginekből készült koktélokhoz egyre elterjedtebben használnak Ginfűszereket is.