Tequila
A Tequila egy különleges kék agavé növényből készült ital. Főként Mexikóban, Tequila város környékén és a Jalisco állam Los Altos de Jalisco régiójában termelik. Az ital különleges ízét és aromáját az agavé adja. A kék agavé a vulkáni talajon kiválóan nő és évente több mint 300 millió növényt aratnak le Tequila régióban. A magasabban fekvő Los Altos régióban termesztett kék agavé nagyobb és édesebb illatú és ízű, míg a völgyi régióban szedett agavék fűszeresebb illatúak és ízűek. Mexikói törvények szerint a tequilát csak Jalisco államban és néhány másik államban lehet előállítani. A tequila világszerte elismert mexikói eredetmegjelölésű termék és több mint 40 országban védett. A tequila különbözik a mezcal-tól, mivel csak kék agavéból készül. Mexikóban a tequilát általában tisztán fogyasztják. Míg a világszerte elismert sós és lime-os shotként ismert. A tequila kiváló alapanyag koktélok elkészítéséhez is mint például a Margarita koktél, Paloma, Siesta, Tequila Manhattan.