Leírás és Paraméterek
A története mélyen gyökerezik a múltban, hiszen a lepárlót az 1888-ban alapított Eigashima Shuzo cég működteti. Bár már 1919-ben megkapták az engedélyt a whisky készítésére, csak 1984-ben, amikor átköltöztek a Fehér Tölgy lepárlóba, kezdték el ténylegesen ezt a mesterséget űzni. Az Akashi whisky egy igazi ritkaság, mivel a lepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben érhető el a piacon. Ennek ellenére az Akashi Meisei Whisky a minőség és az odaadás szimbóluma. Ez a Blended whisky Japánban, meglepő módon, melaszból készült szeszt is tartalmazhat, ami az európai szabályok szerint nem nevezhető whiskynek. Azonban az exportra kerülő változat már valóban gabona- és malátawhisky keverékéből készül, így minden tekintetben megfelel a whisky definíciójának. A Meisei a gabonawhisky mellett 45%-ban amerikai tölgyfahordókban érlelt single malt whiskyt tartalmaz, ezért fűszeres, vaníliás aromákban bővelkedik. Az ízvilágában barnacukor és tejkaramella édessége keveredik a maláta és vanília lágysságával, melyet fűszerek és tölgyfa jegyek tesznek még gazdagabbá. Az illatában pedig vanília, tölgyes fűszerek és maláta jegyek kellemes harmóniában találkoznak.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Akaski |
Ital típus | Blended |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Kicsi |