Leírás és Paraméterek
1790 óta őrzik legnagyobb titkát: az Unicum pontos receptjét és készítésének módját. A titkos recept egyetlen másolata a Pannonhalmi Apátságnál van letétbe helyezve, és ez az eljárás még ma is az egyik legőrzött titok a likőr világában. Az Unicum elkészítéséhez több mint 40-féle gyógynövényt és fűszert használnak, melyek öt kontinensről származnak. Bár jelentős részük a Kárpát-medencéből származik, az alapanyagokat különböző távoli helyekről is beszerzik, mint Marokkó, Kína, India, Srí Lanka, Indonézia, Nigéria, Amerika és Ausztrália. Az Unicum készítése a hagyományokhoz hűen kézzel történik. Anne Zwack, Zwack Sándor és Izabella édesanyja, egyes alapanyagok adagolását is személyesen végzi. Az elkészítés folyamata a kivonatolással kezdődik, ahol a gyógynövényeket kukoricából készült finomszesszel keverik össze, hogy kiáztassák az értékes anyagokat. Ezután következik a desztillálás, mely egyes növények esetében a legjobb módszer az alkotóanyagok kinyeréséhez. A likőr további éréséhez fakádas hordókban helyezik el, és itt tökéletesítik az ízét. Az érlelés folyamata is egészen 1790-ig nyúlik vissza, és az Unicumokat a Soroksári úti gyár alatti pincében tárolják, ahol az 500 darab hordóban az évszázadok során tökéletesítették az ital ízét.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Zwack |
Származási hely | Magyarország |
Űrtartalom | Normál |