Leírás és Paraméterek
A Gran Anejo létrehozásának alapja a két országból származó oszlopüstös párlatok, melyek főként melasz alapanyagból készülnek. Az igazi varázslat azonban az érlelésben rejlik. Ezeket a rumokat 2-3 évig érlelik Guatemalában és Belizében, majd Franciaországba szállítják, ahol további egy évig pihentetik őket. Ez a hosszú érlelési folyamat garantálja a rum kivételes simaságát és gazdag ízét. A Planteray Gran Anejo mögött álló Cognac Ferrand cég régóta szoros kapcsolatot ápol a Karib-térséggel. A cég alapítója, Alexandre Gabriel, hosszú évekig hordókat szállított a lepárlóknak, amelyek előtte konyakot tartalmaztak. Ennek köszönhetően olyan ritka és öreg rumokkal is megismerkedett, amelyek a pince mesterek saját készletéhez tartoztak, vagy a standard rumok karakterének kialakításához szolgáltak. Ezek az értékes tapasztalatok inspirálták őt arra, hogy létrehozza a Planteray rum márkát. A Planteray Gran Anejo rum gazdag és jól kiegyensúlyozott ízében öreg portóis jegyeket találunk. Az illata pedig gazdag, csodás sherry jegyekkel és nyomokban pörkölt fűszeres hatásokkal kápráztat el bennünket. Minden korty egy utazás a közép-amerikai terroir világába, és egy pillantás a rumkészítés mestereinek tehetségére. Ez a különleges rum a Planteray márkán belül egyike azoknak a ritka évjáratos kiadásoknak, amelyek tökéletesen bemutatják származási területük terroir-ját.
Alkohol tartalom | 42 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | MAISON FERRAND |
Származási hely | Franciaország |
Űrtartalom | Normál |