Leírás és Paraméterek
A birnecker házaspár az egyetemi karrierjüket hagyta hátra, hogy létrehozza saját kézműves főzdéjüket, és ezzel egy olyan whiskey-t alkossanak, amely a tradíció és a kreativitás tökéletes egyensúlyát tükrözi. A Koval név mögött mély történet húzódik. Robert Ausztriából származik, nagyapjának köszönhetően pedig már gyermekkora óta szoros kapcsolatban állt a lepárlással. Sonat dédnagyapja pedig Bécsből indult el az Újvilágba, ahol a "Koval" becenévvel vált ismertté - ez a név európai nyelveken és a jiddisben is kovácsot jelent, utalva Sonat és Robert szakmájára. Ugyanakkor "koval" fekete bárányt is jelent, ami rájuk is illik, hiszen újításaikkal és eltérő utakkal a szokványostól eltérő pályát választottak. A Koval Four Grain Whiskey egyedülálló módon készül, mindig csak egy hordóból palackozva, így minden palack a lepárlás művészi folyamatának egyedi kifejezője. Az érlelés során Minnesotából származó erősen kiégetett új tölgyfahordókban nyeri el karakterét, és csak a középpárlatot használják fel, hogy a legértékesebb aromák kerüljenek a palackba. A Four Grain nevéhez hűen négy különböző gabonafajtából készül: zab, malátázott árpa, rozs és búza keverékéből. Ez a páratlan összetétel adja meg neki a banános illatot, a krémes ízeket és a fűszeres lecsengést. A whiskey mélységét tovább növeli, hogy a gabonát helyi, biogazdálkodást folytató farmerektől szerezik be.
Alkohol tartalom | 47 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Koval |
Ital típus | Single Grain |
Származási hely | Amerikai Egyesült Államok |
Űrtartalom | Kicsi |