Leírás és Paraméterek
Az ital készítése során különleges figyelmet fordítanak az alapanyagokra és az elkészítési folyamatra. A Zwack, több mint kétszáz éves gyógy- és fűszernövényekkel való szakértelme révén, tradicionális rézüstökben és kis tételben lepárlja a Kalumba gint, hogy egy kivételes minőségű italt hozzon létre. A Kalumba neve a kalumbagyökérről származik, ami a Kelet- és Dél-Afrikai forró területeken vadon nő. Ezt a növényt nem csak dísznövényként használják, hanem gyógynövényként is. Az 17. században érkezett Európába, és az első olyan gyógynövény volt, amely világszerte ismertté vált. Az egyedülálló ízét a kalumbagyökér mellett 17 féle fűszernövény adja, amelyek nagy részét Madagaszkár és Afrika dzsungeleiben gyűjtik össze gondosan válogatva. Ezek a fűszernövények közé tartoznak a borókabogyó, citromfű, curacaohéj, csillagánizs, fahéjlevél, gyömbér, kardamommag, koriander, kubebabors, kurkuma, limehéj, rózsabors, szegfűszeg, szerecsendió, szerecsendióvirág és vanília. A Kalumba italt egyedi palackban tárolják, melyen azonnal szemet szúr Madagaszkár ikonikus állata, a gyűrűsfarkú maki. Ez az utalás a Kalumba alapanyagainak származási helyére hívja fel a figyelmet, és jelzi az ital egzotikus és különleges jellegét.
Alkohol tartalom | 37.5 % |
Alkohol tartalom kategória | 30% - 39% |
Gyártó/Palackozó | Zwack Unicum Nyrt. |
Ital típus | ízesített gin |
Származási hely | Magyarország |
Űrtartalom | Normál |