Leírás és Paraméterek
A Jim Beam Whiskey története az amerikai álom szimbóluma. 1740-ben, az Egyesült Államok még gyarmatokból állt, és a Boehm család elindult Amerikába, hogy megvalósítsa a gyarmati álmot. 48 évvel később, Kentuckyba költöztek, és átnevezték magukat Beamre, hogy az amerikai identitást erősítsék. A terület kiváló volt a kukoricatermesztéshez, forró nyarakkal és enyhe telekkel. Az 18. század végén német, skót és ír bevándorlók már rozswhiskyt készítettek Pennsylvaniában, hagyományos receptek alapján. Azonban amikor az amerikai kormány támogatást nyújtott a nyugatra költözéshez és a kukoricatermesztéshez, sokan útnak indultak Kentuckyba. Jacob Beam is közöttük volt, aki apja receptjét használva édesebb whiskyt készített a felesleges kukoricából - megszületett a bourbon. Az első hordó Old Jake Beam Sour Mash-t 1795-ben adta el, mindössze három évvel azután, hogy Kentucky állammá vált. Bourbon hamar a helyiek kedvencévé vált, és Kentuckyban több mint 2000 lepárlóüzem működött a 19. század elején. Jim Beam Bourbon egyre inkább emelkedett ki a tömegből, és ma több mint 120 országban értékesítik. A Jim Beam Bourbon whisky titkos recept alapján készül, és hét generáció alatt tökéletesítették a bourbon készítés művészetét. A 4 éves érlelési idő kétszerese a törvény által előírt minimumnak, ami kiváló minőségű italt eredményez. Az illata vaníliás, az íze finom karamellás, és a lecsengése ropogós és tiszta.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Beam Suntory |
Ital típus | Bourbon |
Származási hely | Amerikai Egyesült Államok |
Űrtartalom | Nagy |