Leírás és Paraméterek
A Jim Beam Rye Whiskey egy rendkívüli amerikai whisky, amely több mint félszáz éve büszkélkedik azzal, hogy legalább 51% rozsot tartalmaz. A története egészen a 18. századig nyúlik vissza, amikor a telepesek Európából hozott receptek alapján kezdtek el rozswhiskyt készíteni, Pennsylvánia nyugati részén. Azonban az amerikai kormány ösztönzőket nyújtott a nyugati terjeszkedéshez és a kukoricatermesztéshez, aminek következtében sokan, köztük Jacob Beam is, Kentucky vidékére költöztek. Jacob Beam, az 1800-as évek elején, saját apja whiskyreceptjéből kiindulva elkezdte a bourbon készítését, a felesleges kukoricából, létrehozva egy édesebb whisky változatot. 1795-ben eladta az első hordót Old Jake Beam Sour Mash néven, csak három évvel azután, hogy Kentucky állam lett. A bourbonja azonnal népszerűvé vált a környéken, és hamarosan a világ első számú bourbon whiskye lett, melyet több mint 200 éve készítenek a család titkos receptje alapján, hét generáció alatt tökéletesítve. A Jim Beam Rye Whiskey az Egyesült Államokban már évtizedek óta elérhető volt, de csak 2010-ben lépte át az óceánt, hogy megérkezzen az európai piacra. Ennek köszönhetően a Jim Beam dédunokája, Frederick Booker Noe, a Jim Beam nagykövete ismét felfedezte ezt a kitűnő rozswhiskyt, és elindította európai körútját, hogy bemutassa az európai közönségnek. A Jim Beam Rye a klasszikus amerikai rozswhisky jellemzőivel büszkélkedik, amelyek közé tartozik a gazdag és fűszeres ízvilág, a rozs jellegzetes édeskés jegyei, valamint az enyhe dohányos és tölgyes aromák. Ez a whisky tökéletes választás azoknak, akik szeretik az erősebb és karakteres ízű italokat. Az 51% rozs hozzáadja az egyedi ízjegyeket, amelyek az amerikai whiskeyk világában egyedülállóak.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Beam Suntory |
Ital típus | Bourbon |
Származási hely | Amerikai Egyesült Államok |
Űrtartalom | Normál |