Leírás és Paraméterek
A Boulard VSOP elkészítéséhez több mint 120 féle válogatott almafajtát használnak fel, amelyekből először almabort készítenek, majd ezt kétszeres lepárlással desztillálják. Az így kapott párlatot tölgyfahordókban érlelik 4-től akár 10 évig, hogy elérje a kívánt komplexitást és mélységet. Az érlelés során az ital gazdag, gyümölcsös és fűszeres jegyeket vesz fel, miközben megőrzi az alma természetes frissességét.
Illatában a pirított magvak, briós, vanília és enyhe fűszeresség dominálnak, amit a fahordós érlelés tesz teljessé. Az ízvilágban harmonikus almakompót, fahéj, pörkölt tölgy és lágy vanília jelenik meg, amelyet egy bársonyos, hosszú lecsengés követ. Az utóíz elegáns, gyümölcsös és enyhén édeskés, tökéletesen kiegyensúlyozva a fás, érlelt tónusokat.
A Boulard VSOP Calvados 40%-os alkoholtartalommal kerül palackozásra, ami ideális arányt biztosít az ízek kiemeléséhez anélkül, hogy túl erőteljes lenne. Fogyasztása ajánlott tisztán, szobahőmérsékleten, hogy minden aromaréteg kibontakozhasson, de kiválóan működik long drinkként tonikkal, vagy akár egy minőségi kávé mellé néhány cseppként is.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | BOULARD |
Származási hely | Franciaország |
Űrtartalom | Normál |