Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Fedezze fel az érdekességeket és újdonságokat a prémium italok világában blogjaink és legfrissebb híreink révén! Ismerje meg az értékes és különleges italokat az állandó italajánlóinkban, hogy mindig az ízlésének megfelelő választásban részesülhessen. Merüljön el a kevert italok és koktélversenyek világában, ahol érdekességeket és tudnivalókat osztunk meg a koktélok készítéséről és különleges receptekről.

Ne hagyja ki TOP 5 sorozatunkat, ahol bemutatjuk a legértékesebb, legfurább és legnagyobb, és még sorolhatnánk a legeket, hogy betekintést nyerjen a prémium italok legizgalmasabb világába. Legyen naprakész és inspirálódjon velünk!

Whisky Világnapja - Érlelt csoda, amit megéri ünnepelni

Whisky Világnapja - Érlelt csoda, amit megéri ünnepelni

2024. 05. 17. 16:20:22

Érdekességek amikről nem árt tudnod, ha érdekel a Whisky-k világa.

Minden év május harmadik szombatján a whisky rajongók világszerte összegyűlnek, hogy megünnepeljék a Nemzetközi Whisky Világnapot. Ez az esemény nem csupán a whisky fogyasztásáról szól, hanem egy lehetőség arra, hogy megismerjük e nemes ital történetét, változatait és kulturális jelentőségét. De vajon miért éppen május harmadik szombatján ünnepeljük, és miért olyan különleges ez a nap?

Idén először rendezték meg - Good Spirit Rum & Cocktail Show

Idén először rendezték meg - Good Spirit Rum & Cocktail Show

2024. 05. 14. 14:40:56
 A 2024-es Good Spirit Rum & Cocktail Show minden bizonnyal az év egyik legizgalmasabb eseménye volt a bárszakma szerelmesei számára. A rendezvény ismételten bebizonyította a Barshowkhoz hasonlóan, hogy a bárvilág legjava mindig képes innovatív megoldásokkal lenyűgözni és inspirálni minket. Az idei esemény különlegessége volt, hogy lehetőségünk nyílt első kézből tanulni a legelismertebb Brand Ambassadoroktól. Ők nem csupán mesterei az italok készítésének, hanem azok történetét és kultúráját is képesek átadni nekünk, ami igazán értékes tapasztalat.
A koktélok etimológiája - az italokkal kéz a kézben fejlődtek

A koktélok etimológiája - az italokkal kéz a kézben fejlődtek

2024. 05. 06. 15:03:03

Meddig tudnak még elmenni a bartenderek?

A koktélok etimológiája - az italokkal kéz a kézben fejlődtek. A koktélok sikere az évtizedek során számos ízletes ital, kulturális jelenség és szociális esemény összefonódásából született. Ahhoz, hogy megértsük a koktélok kialakulásának etimológiáját, vissza kell tekintenünk az italok kezdeti formáira és azok evolúciójára.

Cinco de Mayo

Cinco de Mayo

2024. 05. 06. 14:28:16

Cinco de Mayo - Egy ünnep aminek sokat köszönhet a Tequila és Mezcal népszerűsége vagy pont fordítva?

Vajon melyik volt előbb népszerű?

Rum szabályozás - A Don Papa változásai

Rum szabályozás - A Don Papa változásai

2024. 04. 19. 08:59:12

Miben változott a Don Papa Rum?

 

Aki a rum világában jártas már valószínűleg kóstolta sokak kedvenc tételét, a Don Papa rumot

Ez a különleges ital hírnevét nem csak ízének, hanem történetének és filozófiájának is köszönheti.

5 Gin típus amit előszeretettel fogyasztottak - 2023-ban

5 Gin típus amit előszeretettel fogyasztottak - 2023-ban

2024. 04. 16. 14:46:04

Te is mindet kipróbáltad?

Az elmúlt évben a gin újra előtérbe került, és a választék gazdagságát tekintve szinte végtelen lehetőségek álltak a fogyasztók rendelkezésére. A 2023-as év különösen gazdag választékot hozott magával, és az alábbiakban bemutatom az öt legkelendőbb gin típust és márkát, amelyek nemcsak eladási mutatóikban, hanem egyedi ízvilágukban is kiemelkedtek. 

 

Ismert Whisky/Whiskey márkák

Ismert Whisky/Whiskey márkák

2024. 04. 15. 11:07:30

Ismert Whisky / Whiskey márkák - Vajon tényleg rosszabbak a drágább társaiknál?

 Ennek járunk utána. Az ár számít vagy az érték?

A világ egyik legkedveltebb, legismertebb és leggyakrabban fogyasztott szeszes itala a whisky vagy whiskey. Bármelyik oldalon álljon a whisky fogyasztó, szinte mindenki hallott már olyan márkákról, mint a Jack Daniel's, Johnnie Walker vagy a Jameson. Ezek a nevek a szeszipar ikonikus részei, és számos országban könnyen beszerezhetők. Ám mégis, egyesek azt állítják, hogy ezek a nagy tételben készülő italok, rosszabbak, mint a drágább társaik. Ebben a blog bejegyzésben, most ezt a kérdést járjuk körül. 

Miért olyan népszerűek az olasz spritz-ek?

Miért olyan népszerűek az olasz spritz-ek?

2024. 04. 09. 08:54:40

Ital és program ajánló

 

 

Divatból isszák vagy tényleg jó?

Az olasz kávézók teraszán ülve, a nap utolsó sugarainak melegében gyakran láthatunk boros poharakat, melyek színes tartalma az olasz dolce vita esszenciáját idézi. Az olasz Spritz-ek nem csupán italok; egy-egy kortyukkal az olasz kultúra, a laza életérzés és az összejövetelek hangulatát is magunkba szívhatjuk. De miért is váltak oly népszerűvé ezek a frissítő aperitifek világszerte? Engedjék meg, hogy betekintést nyújtsunk az Aperol Spritz, Limoncello Spritz és a Hugo sikerének titkaiba, történetükbe és receptjeikbe.

Bob Dylan a whiskey-k világában is megmutatta művészetét - Heaven’s Door

Bob Dylan a whiskey-k világában is megmutatta művészetét - Heaven’s Door

2024. 03. 21. 09:54:10

A művészetnek nincsenek határai

Bob Dylan a whiskey-k világában is művészit alkotott - Heaven’s Door Bob Dylan egy olyan kulturális ikon, aki nemcsak a zeneiparban hagyott mély nyomokat, hanem más területeken is megmutatta kreativitását és művészi érzékét. Az amerikai énekes, színész, dalszerző és Nobel-díjas költő nem csupán a zene világában, hanem a whiskey-k körében is elismerést és tiszteletet vívott ki magának. Az elmúlt években Dylan nem csupán a színpadon, de a whiskey-készítés terén is megmutatta tehetségét és elkötelezettségét. A Heaven's Door márka egyik alapítójaként és arcaként az énekes olyan minőségi italokat hozott létre, amelyek a művészet és a kifinomultság tökéletes összhangját képezik. 

Szesztilalom Koktéljai - Az Amerikai Szesztilalom Korszaka

Szesztilalom Koktéljai - Az Amerikai Szesztilalom Korszaka

2024. 03. 20. 10:31:48

Egy virágzó tilalom időszaka.

Szesztilalom Koktéljai - Az Amerikai Szesztilalom Korszaka Az 1920-as évek Amerikáját az Egyesült Államok történelmének egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb időszakaként emlegetik. Ez az időszak hatalmas hatást gyakorolt az amerikai társadalomra és kultúrára, és nem kis mértékben formálta át a koktélkultúrát is. Az illegális szeszkereskedelem felvirágzásával együtt jártak a speakeasy, vagy más néven moonshine bárok megjelenései, melyek egyfajta titkos, kifinomult világot teremtettek, ahol az emberek az alkohol élvezetének és társaságának szabadságát keresték