Érlelés művészete Magyar hordókban
A Tokaji hordók hírnevét és minőségét, a legnagyobb lepárlók is értékelik. Már nem csak az Aszú, de a hordójának hírneve is megkérdőjelezhetetlen. A különleges italok világában az érlelés művészete maga a varázslat és Magyarország, mint hagyományokkal teli bor- és pálinkakészítő ország, nemzetközi hírnevet szerzett magának a különleges hordós érlelések terén. A magyar hordók titokzatos világát járva bepillantást nyerhetünk a magyar kádár szakma csodálatos világába, valamint a tokaji hordók egyedülálló hírnevébe.
Az évszázados hagyományokon alapuló magyar kádár szakma az italok érlelésének mesterségét hozta létre. A kádárok, vagyis a hordókészítő mesterek, szakértelmüket a faanyag kiválasztásában és a hordók elkészítésében mutatják meg. A kádárok a legkiválóbb fákat válogatják ki a magyar erdők mélyéről, hogy precíz és szakszerű megmunkálással kiemelkedő minőségű hordókat hozzanak létre, amelyben a híres Tokaji Aszú és érlelődik. Természetesen a magyar borok és érlelt pálinkák hírnevére eddig is büszkék lehettünk, de egy Magyarországi italokkal foglalkozó cégnek sikerült a legnagyobb whisky, cognac és rum lepárlókat is meggyőznie arról, hogy nem csak az Aszú de hordóik is nagyon értékesek.
A következőkben mutatunk is pár példát, melyek azok az italok amelyeket Magyar hordókban érleltek.