Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Limoncello Spritz citrommal és bazsalikommal- Egy kellemes nyári ital

Amikor koktélt készítesz érdemes pár dolgot szem előtt tartani:

1. ízek egyensúlya, mélysége

2. kóstolás, illatok és vizuális élmény

Akárcsak az ételeknél, a látvány itt is kulcsfontosságú—először a szemeddel „eszünk és iszunk”! Érdekes módon az illatok is nagy szerepet játszanak a koktélélményben, hiszen az orrunkkal is „iszunk. 

Egyensúly és mélység

Minden koktélnak szüksége van egy alkoholos alapra, egy kiegyensúlyozó összetevőre, egy módosítóra, valamint vízre (ami általában jég formájában van jelen). Ezzel a módszerrel tökéletesen kidolgozott, ízmélységgel rendelkező koktélt hozhatsz létre.

Minden a citromos-bazsalikomos cukorsziruppal kezdődik

A cukorszirup aránya lehet 1:1 vagy 2:1, attól függően, milyen állagot és intenzitást szeretnél elérni. Ennél a citromos-bazsalikomos cukorszirupnál az 1:1 arányt használjuk, vagyis egyforma mennyiségű folyadék és cukor kerül bele

Citromos-bazsalikomos cukorszirup hozzávalók:

¾ csésze víz

¼ csésze citromlé

1 csésze kristálycukor

15-25 bazsalikomlevél

1 citrom héja

Elkészítés:

Egy kis lábasba öntsd bele a cukrot, vizet és citromlevet. Add hozzá a citromhéjat és a bazsalikomleveleket. Közepesen alacsony hőfokon kevergesd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hagyd 30 percig ázni a bazsalikomot és citromhéjat, hogy kiadja az aromáját. Szűrd le, majd hűtsd le. A szirup 30 napig eltartható hűtőben.

Most pedig jöjjön a Limoncello Spritz

kb. 6 cl Limoncello

kb. 2 cl citromos-bazsalikomos cukorszirup

kb. 12 cl Prosecco

Egy kevés szódavíz

Díszítés

Citromkarika

Bazsalikom

Cukorral és citromhéjjal bevont pohárperem

Elkészítés:

Öntsd a Limoncellot és a bazsalikomos citromos szirupot a pohárba. Adj hozzá jeget. Öntsd rá a Proseccot majd a végén egy kevés szódát.

Így kapunk egy tökéletes nyári frissítőt. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Italajánló