Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Az erdő mélyéről - Monkey 47 Gin

Az erdő mélyéről - Monkey 47 Gin

A Monkey 47 Schwarzwald Dry Gin tökéletes példája annak, hogyan találkozik a hagyományos kézművesség az innovációval. Ez az ikonikus gin a Fekete-erdő szívéből származik, ahol a természet erejét és sokszínűségét 47 gondosan válogatott botanikai alapanyag ragadja meg. Az ital alapját képező egyedülálló recept a német precizitást és a brit ginfőző hagyományokat ötvözi, miközben a helyi ízek – például a lingonbogyó – is különleges karaktert adnak neki.

Egy rövid történet a majomról A Monkey 47 története Montgomery „Monty” Collins brit parancsnokkal kezdődött, aki a II. világháború után Németországba érkezett. Monty egy “egret” majmot, Maxet támogatott a berlini állatkertben, és később a Fekete-erdőbe költözve megalkotta ezt az egyedülálló gint. Az eredeti receptet a helyi természeti kincsek ihlették, melyek a mai napig meghatározzák a gin karakterét.

Monkey majom

Miért különleges a Monkey 47? Ez a gin egyedi aromaprofillal rendelkezik: a boróka tiszta illata mellett citrusos frissesség, virágos édesség, borsos fűszerek és enyhén kesernyés gyümölcsös jegyek is felfedezhetők benne. A helyi forrásvíz és a tradicionális agyagedényekben történő érlelés tovább növeli a komplexitását és harmóniáját. Az ital gyártása igazi művészet, amely többek között macerációt, desztillációt és oxidációt is magában foglal. 

Három koktél, amit érdemes kipróbálni!

A Monkey 47 nemcsak önmagában, hanem koktélok alapanyagaként is lenyűgöző. Íme három különlegesség, amit akár otthon is elkészíthetünk, vagy bárokban rendelhetünk:

Monkey 47 Bee's Knees

Hozzávalók: 60 ml Monkey 47 gin, 30 ml méz, 25 ml citromlé

Elkészítés: Shakerben rázd össze az alapanyagokat jéggel, majd szűrd egy hűtött pohárba. Citromhéjjal díszítsd.

Monkey 47 Martini

Hozzávalók: 60 ml Monkey 47 gin, 10 ml blanc vermut.

Elkészítés: Keverőpohárban keverd össze jéggel, majd szűrd egy martinis pohárba. Grapefruit héjjal vagy olajbogyóval díszítsd.

Monkey-pohár

Monkey 47 Tom Collins

Hozzávalók: 45 ml Monkey 47 gin, 20 ml citromlé, 20 ml cukorszirup, szóda.

Elkészítés: Egy magas pohárban keverd össze a gint, citromlevet és cukorszirupot jéggel, majd öntsd fel szódával. Citromkarikával és narancsszelettel díszítsd.

Ajánljuk, mert... A Monkey 47 egyedi története és ízvilága minden kortyban visszaköszön, így tökéletes választás egy különleges esti lazításhoz, baráti összejövetelekhez vagy akár gasztronómiai élményekhez. Próbáld ki, és engedd, hogy elvarázsoljon a Fekete-erdő rejtett világa!