Agárdi Pálinkafőzde egy elismert pálinkafőzde, amely kiváló minőségű pálinkákat készít. Az Agárdi pálinkák a Velencei-tó közelében, Agárdon készülnek, és a helyi gyümölcsökből desztillálják őket a Sreiner tanyán. Az Agárdi Pálinkafőzde 2001-ben alakult, és azóta folyamatosan fejlődött és bővült. Az évek során számos díjat nyert például 2015-ben megválasztották az év párlatfőzdéjének és az egyik alapító tulajdonosa Vértes Tibor pedig az év főzőmestere lett. Azóta is számos díjjal büszkélkedhetnek, például 2023-ban a legeredményesebb magyarként nyerte el az Agárdi pálinkafőzde a „Nemzetgyőztes” címet a Destillata 2023 nemzetközi versenyén. Az Agárdi Pálinkafőzde gondosan figyel a minőségre, így limitált mennyiségben készülnek a pálinkák. A Velencei tó környéke ideális körülményeket teremt a pálinkafőzéshez. Az Agárdi Pálinkafőzde lehetőséget nyújt, hogy meglátogathassuk és végig követhessük a pálinkakészítés folyamatait.
Ismerjük meg pár terméket ami nálunk is elérhető:
AGÁRDI CIGÁNYMEGGY PÁLINKA [40%|0.5L]
Ez egy régi magyar meggyfajtából készült ital. A pálinka friss, édes gyümölcsös illattal bír, finoman fűszerezett, enyhén borsos pikantériával. Az ízvilágot gazdagítja a marcipán finom íze és a bonbonmeggyre emlékeztető gyümölcsösség, amely különleges élményt nyújt a fogyasztóknak.
Értesítés
AGÁRDI PIROS VILMOSKÖRTE PÁLINKA [40%|0.35L]
Az illatában komplex aromatikát hordozó Vilmoskörte egy olyan változata, amely fűszerességében a jól ismert sárga vilmoskörtéhez hasonlít, de intenzitása és jellege különbözik attól. Finom kidolgozottság és behízelgő jegyek jellemzik, amelyekkel gyorsan a fogyasztók kedvencévé vált. Illata és íze lenyűgözően fűszeres, hosszú lecsengésű eszenciát nyújt, amely minden cseppjében a zamatos, érett körtét idézi.
Kosárba
AGÁRDI SZILVA PÁLINKA (MIRACULUM) [40%|0.5L]
A besztercei szilvából készült elegáns „igazi” szilvapálinka a magyar gasztronómia egyik legismertebb és legkedveltebb gyümölcspálinkája. Lágy, üde virágos jegyeket és marcipános-gyümölcsös illatot áraszt. Ízében a szilva könnyed, szinte légiesen karakteres ízvilága érvényesül. Negyven százalékos alkoholtartalma harmonikusan simul bele az összképbe. Utóíze hosszan megmarad, a szárazpróba pedig – amely elengedhetetlen része az élménynek – felemelő, aszalt szilvás illatokat hoz elő.
Kosárba
AGÁRDI KAJSZIBARACK PÁLINKA (MIRACULUM) [40%|0.5L]
A gondosan válogatott kajszibarackból készült pálinka kibontásakor azonnal érezhető az igazi gyümölcsösség. Az érett, zamatos gyümölcs gazdag íz- és illatjegyeit megőrzi. Az illatában intenzív lekváros jegyek dominálnak, amelyek a garaton tovább fokozódnak. A pálinka behízelgően kellemes és gyümölcsös, hosszú lecsengéssel.
Kosárba