A Zacapa Centenario No. 23 Rum egy különleges és exkluzív ital, mely méltán híres a Guatemala keleti
részén található Zacapa város 100 éves fennállásának tiszteletére készült.
A Jose Cuervo Reposado Tequila egy legendás ital, melynek gyökerei egészen az 1795-ös időkig nyúlnak
vissza, amikor José María Guadalupe Cuervo alapította a La Rojeña lepárlóüzemet Tequila városában.
A Jameson Crested Whiskey tehát nemcsak egy ital, hanem egy történet, mely az évszázadok alatt összeállt a legjobb ír whiskykészítők és hordómesterek munkájából.
A Calvados egy híres francia párlat, amelyet Normandiában készítenek az ott termesztett almákból. Az előállítás folyamata több lépcsőből áll, amelyek során a friss almákat először almaborrá erjesztik, majd lepárolják. A lepárolt párlatot minimum két évig tölgyfahordókban érlelik, de gyakran sokkal hosszabb ideig is pihen. A Calvados ízvilága változatos, hisz függ az érlelés időtartamától és a felhasznált almák fajtájától is. Az ital aranysárga színű, és jellemzően gyümölcsös, enyhén fűszeres aromájú. Az érlelés során a tölgyfahordóban különféle ízekkel gazdagítják, amelyek még különlegesebbé teszik ezt az italt. A fiatalabb Calvadosok gyümölcsösebbek és frissebbek, míg az idősebbek mélyebb, fásabb és fűszeresebb ízekkel rendelkeznek. A Calvados íze hasonlít más almaborpárlatokhoz, például a spanyol sidrához, vagy a skót whiskyhez és a konyakhoz is, bár az almás alapanyag miatt sajátos és egyedi aromákkal rendelkezik. A Calvadosnál gyakran találkozhatunk almás, körtés, vaníliás és enyhe fűszeres jegyekkel, valamint a tölgyfahordós érlelésből származó fás, karamelles ízekkel. 3 régióban készítenek Calvadost: Calvados Pays d'Auge, Calvados Domfrontais és sima Calvados. Mindegyik régió saját szabályozásokkal és jellegzetességekkel rendelkezik, amelyek befolyásolják azt, hogy milyen lesz az ital végső íze.
Miért Normandiában készül ez a különleges ital?
A Calvados kizárólag Normandiában készül, mert ez a régió hagyományosan híres az almaültetvényeiről és az almabor készítéséről. Több fontos tényező is hozzájárul ehhez: Normandiában már évszázadok óta készítenek almabort és almabort párlatot. Ez a hosszú múlt és tapasztalat garantálja a kiváló minőségű Calvados előállítását. A Calvados eredetvédett termék, amely azt jelenti, hogy csak a meghatározott földrajzi területen készíthető. Amit még érdemes tudni Normandiáról az az, hogy a klímája és a termékeny talaja ideális az almák termesztéséhez.
Most pedig jöjjön az ajánlás!
Webshopunkban most akciósan érheted el az összes Calvadost. Nézz körül és kóstold meg valamelyiket!
Ezt az italt a Drouin család készíti 3 generáció óta. Az ital mélyebb fűszeresebb jegyek jellemzik. A karamellizált alma és az almás pite ízei dominálnak az italban. Kimondottan ajánljuk étkezés közben fogyasztani, de étkezés után egy finom sajttal (pl Livarot sajttal) is kiváló választás.
Egy kiváló minőségű Calvados. Az érlelés során kialakult ízvilágban dominálnak az almás, fűszeres, gyümölcsös jegyek és ez mellett a karamell is jellemzi. Először francia tölgyfahordóban majd Bourbon és amerikai rozs whisky hordókban érlelik.
Ez az ital számos díjat nyert például a Londoni Nemzetközi Sör és Párlatversenyen (IWSC) és a San Franciscó-i Világosztályos Párlatversenyen. Ezt a Calvadost két évig érlelik palackozás előtt tölgyfahordóban. Ízében körtés jegyek is megfigyelhetőek az almás ízvilág mellett.
Ára: 9.315 Ft
Ha szeretsz kipróbálni új ízeket mindenképp ajánljuk a Calvadost. Akciónkban akár 15% kedvezménnyel is megvásárolhatod a számodra szimpatikus italt. Próbáld ki koktélokba vagy önmagában.