Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Japán whisky-k sikerének titkai

Hagyomány vagy innováció?

Kulturális hagyományok és innovációk találkozása- a Japán Whisky-k sikerének titkai

A Japán whisky egy kifinomult ital, mely mély gyökereket eresztett Skócia maláta whisky hagyományaiban, de egyedülálló módon szőtte be a Japán kultúra sajátosságait. A kezdetek a 19. század második felébe nyúlnak vissza, amikor a Japán társadalom megnyitotta kapuit a külföldi italok előtt. A whisky először 1854-ben érkezett meg Japánba, és ekkoriban kezdődött el a japánok kíváncsiságának, az innováció iránti érdeklődésének felébresztése. Az eredeti skót maláta whisky mintájára a japánok is árpamalátát égettek, de sajátos technikáikkal és hozzáadott kis tőzegmennyiséggel párolták a cefrét. Korábban azt hitték, hogy csak Skóciában készült whisky lehet kiváló minőségű, de a vak kóstolások megcáfolták ezt a tézist. A Whisky Magazin által végzett összehasonlítások kimutatták, hogy a Japán márkák, mint például a Yoichi és a Yamazaki, nemcsak felértek, de néhány esetben meg is haladták skót versenytársaikat. A Japán whisky kiválóságának meghonosítói Torii Sindzsiro és Takecuru Maszataka voltak, akiknek elkötelezettsége és szenvedélye új fejezetet nyitott a Japán whisky történetében. Takecuru Maszataka különleges utazása Glasgowba, Skócia whisky szívébe, inspirációval töltötte fel, és hazatérve részletes tudással gazdagodott. Ez a tudás alapját képezte a Japán whisky későbbi sikereinek.

A Japán whisky születése és elterjedése hosszú és izgalmas úton át zajlott. 1923-ban, a Tokiót és Jokohamát sújtó földrengés után Torii Sindzsiro Kioto és Oszaka között vásárolt földet, majd felépítette a Yamazaki lepárlót, ahol készítették Japán első valódi whiskylepárlóját. Ezt követően Takecuru Maszataka is kivált a Settsu Shuzo társaságból, és saját lepárlót épített Hokkaido szigetén, ahol megszületett a Yoichi, a későbbi Nikka lepárló. A Japán whisky sikere nagyban függött a japán haditengerészet támogatásától is, akik a második világháború idején is itták a whiskyt, hasonlóan a brit haditengerészet rumfogyasztásához. A Yoichi különleges támogatásban részesült ebben az időszakban, ami hozzájárult a Japán whisky elismertté válásához. Ma a Japán whisky a világ egyik legkedveltebb és elismertebb itala, amely a kulturális hagyományok és az innováció találkozásából született. A skót malátawhisky mintájára építve, de egyedülálló Japán technikákkal és szenvedéllyel fűszerezve, a Japán whisky olyan ital, amely magában hordozza az ország gazdag történelmét és kultúráját. Az izgalmas utazás, amely a tradíciók és az újítások találkozásából született, megtestesíti a Japán whisky sikerének titkait.

 

Válogass a Drinkmix Japán Whisky kínálatából!

 

AKASHI SINGLE MALT [46%|0.5L]

Ez a whisky finom, elegáns ízvilággal rendelkezik, amely tartalmazza a gyümölcsös, fűszerezett és érlelési jegyeket. Különleges élményt nyújt a whiskykedvelőknek, akik szeretik a mélyebb, összetettebb ízeket. A whisky érlelése részben ex-sherry hordókban történik, ami gazdag és komplex ízprofilt ad neki. A sherry hordók hozzáadnak egy finom édes-gyümölcsös jegyet a whiskyhez

Akashi

NIKKA DAYS WHISKY

A Nikka mindig is a különböző világok közötti egyensúlyt kereste, és a Nikka Days ezt a filozófiát tökéletesen tükrözi. Az inspiráció a japán hagyományos whisky főzés és a skót whisky készítés mesterségeinek ötvözéséből származik. Az alkotók egy olyan whisky-re vágytak, amely a gabonawhiskyk lágyságát és gyengédségét ötvözi az enyhén tőzeges karakterrel, igazi különlegességgé varázsolva azt.

NIKKA DAYS WHISKY

ENSO JAPANESE WHISKY

E különleges párlat készítése során a hagyományok és a modernitás tökéletes egyensúlyát keresik, tiszteletteljesen ötvözve a régi japán lepárlók művészetét a kortárs technológiával. A lepárló egyedi atmoszférája és a környező táj inspirációként szolgált a készítőknek. A csend és a természet harmóniáját átszőve, az Enso Japanese Whisky egy valódi mestermű, amely a környező vidék szellemét örökíti meg

ENSO JAPANESE WHISKY

KURAYOSHI PURE MALT 12 YEARS WHISKY [43%|0.7L]

Egy prémium japán whisky, amelyet 12 évig érleltek. Íze mély és komplex, malátás jegyekkel, amelyeket mézes és diós árnyalatok kísérnek. Tölgyes karaktere gazdag és füstös rétegeket ad a whiskynek. A whisky előállításához használt víz a Daisen-hegység természetes forrásaiból származik, amely tisztaságával és minőségével hozzájárul a whisky különleges ízéhez. Ez a whisky kizárólag malátából készült, ami biztosítja a tiszta, autentikus ízélményt.

Kurayoshi pure malt 12 years whisky

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Whisky_Whiskey