Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Jenever

A Jenever Hollandia és Belgium hagyományos itala, melyet gyakran "holland" ginként is emlegetnek. A borókabogyóval ízesített, részben malátázott gabonából készül és az íze kissé édesebb és aromásabb, mint a giné. Az alkoholtartalma általában 30-40% között mozog. A jenever története a 16. századra nyúlik vissza amikor először gyógyszerként árusították. A 17. században az íze miatt vált népszerűvé. Két fő típusa van az oude( régi) és a jonge(fiatal), melyeket nem az érlelés, hanem a lepárlálási technológia különböztet meg. Az oude legalább 15% malátából készül legfeljebb 20 g/l cukorral míg a jonge legfeljebb 15% erjesztett malátát tartalmaz és 10g/l cukorral. A 1. világháború alatt a malátahiány és a gabona hiány miatt a jonge jenever lett a népszerűbb. A jenever ma is népszerű ital, amelyet kizárólag gabonából és malátából készítenek és ezt Graanjenevernek nevezik. A jonge jenevernek az íze semleges a vodkára hasonlít boróka ízjegyekkel. Az oude íze sokkal erőteljesebb ízű malátásabb. Előfordul, hogy az oude jenevert is érlelik ekkor már viszont a füstös-fás jegyek jellemzik. A jonge jenevert érdemes mélyhűtve fogyasztani, az oude jenevernél pedig az a jó, ha szobahőmérsékletű az ital.

Rendezés:

BOBBY'S JENEVER [42%|0.7L]

Több, mint 5 db
12.490 Ft