Leírás és Paraméterek
Az ital hagyománya és minősége az alapító, John Jameson nevéhez fűződik. 1780-ban vezette be azt a módszert, melyet a mai napig szigorúan követnek a gyártás során. A Jameson whisky elkészítéséhez malátázott és malátázatlan árpából erős "pot still" whisky születik, amelyet a legselymesebb gabona whiskyvel kevernek, mindkettőt háromszor desztillálva a kívánt finomság eléréséhez. Ez az eljárás különleges karaktert és lágy ízt kölcsönöz a whiskeynek. Az elkészítés során az ír whisky hagyományait és a modern innovációt is ötvözik. A hordók tekintetében Ger Buckley hordómester a legjobb minőségűek után kutat világszerte, akár az Egyesült Államokban, akár Spanyolországban is. Ez a hozzáállás és az újító szemléletmód segíti a Jameson különleges karakterének megőrzését. A Jameson Crested Ten pedig különleges a Jameson palettán. Ez a whisky idősebb érlelésekből áll össze, jelentős része használt sherryhordóban érlelődik. Ennek köszönhetően gazdag fűszeres édes aromákkal büszkélkedhet, ami kihagyhatatlan élménnyé teszi az ízlelőbimbók számára. Ezen felül, a Crested Tenben a rézüstben desztillált párlatok aránya magasabb, így a whiskey komplexebb és testesebb karaktert kap. Az ír whiskey rajongók körében ez a választás azoknak, akik keresik a hagyomány és az innováció tökéletes ötvözését egy pohárban.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Pernod Ricard |
Ital típus | Blended |
Származási hely | Írország |
Űrtartalom | Normál |