Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bobby’s Gin - Egy kiváló Gin keleti csavarral

Bobby’s Gin - Egy kiváló Gin keleti csavarral

Egy különleges találkozás Kelet és Nyugat között

Bobby’s Gin - Egy kiváló Gin keleti csavarral Jacobus Alfons, vagy ahogy családja és barátai hívták, Bobby, élete egyedi és izgalmas kalandok sorozatát rejtette magában. Indonéziában született, majd a második világháború során a holland hadsereg katonája volt. 1950-ben új életet kezdett Hollandiában, de mindig hiányolta az otthoni ízeket, különösen a jenever, azaz a borókával ízesített ital Holland párlatot ami történetesen a gin elődje. Ezért döntött úgy, hogy saját gint készít, azonban különlegessé téve azt indonéz fűszerekkel. Ezt a különleges csavart 

 

 

A Bobby's Gin története 2012-ben kapott új lendületet, amikor Bobby unokája, Sebastian, felfedezett egy régi gines palackot a családi házban. A palack nem csak egy emlék volt, hanem egy különleges receptet is megihletett. Ebből a találkozásból született az ötlet, hogy a hagyományokat és a családi örökséget továbbvigye. Sebastian elindult Schiedamba, ahol találkozott egy hetedik generációs gin-főzővel, a Herman Jansen főzde lepárlómesterével. Két évnyi kísérletezés után létrehozták a Bobby's Gint, amely a hagyományos Schiedam jenever és az indonéz fűszerek egyedülálló elegyét kínálja. 

A Bobby's Gin a kultúrák találkozásának és összefonódásának szimbóluma. A receptben szereplő növények gondosan válogatottak, hogy a kelet és nyugat harmóniáját tükrözzék. Citromfű, szegfűszeg, koriander, kubeba bors, fahéj keletről, valamint boróka, csipkebogyó és édeskömény nyugatról - mindezek az organikus összetevők egyedülálló keverékét alkotják. A Bobby's Gin elkészítése során nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre. Csak a legjobb alapanyagokat választják ki, amelyeket kiváló minőségű szesszel párolnak össze. Az eredmény egy fűszeres, aromás ital, amely kirobbanóan friss citrusokkal és kellemes borsossággal ötvözi az édes és száraz ízeket. A különlegesség nem csupán az ízekben rejlik, hanem magában a palackozásban is. A Bobby's üveg egy modern reinterpretációja a hagyományos jenever palackoknak. Szürke füstüvegből készült, amit az indonéz Ikat mintával díszítenek. Ez az egyedi palack tökéletesen szimbolizálja kelet és nyugat találkozását, és szemet gyönyörködtető látványt nyújt. A Bobby's Gin illata is különleges, citrusos, mediterrán narancsligetek illatát idézi, miközben egy kis parfümös jegy is fellelhető benne. Ez a karakteres illat közkedveltté teszi az italt, és egyedülállóvá varázsolja az ízlelőbimbókat. Bobby's Gin nem csupán egy ital, hanem egy történet, egy utazás, amelyet generációk hoztak létre és gondoztak. Ebben a palackozott kulturális kincsben találkozik az indonéz és holland hagyomány, létrehozva egy ízig-vérig egyedi és felejthetetlen gin élményt.

Bobby's Gin

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Gin