Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Calvados

A Calvados normandiai almaborból készült érlelt gyümölcspárlat. Készítésekor előfordul, hogy körtét is felhasználnak. Normandiában már a középkorban elkezdték ezeknek a párlatoknak a készítését. Elnevezése egy történethez vezethető vissza miszerint egy hajó a spanyol király Armadájából az El Salvador hajótörést szenvedett Normandia partjainál és ennek emlékére nevezték el a területet Calvadosnak. Az ital neve is ehhez köthető. A Calvadost többféle almából készítik, mert a készítés szempontjából meghatározó, hogy az alma milyen cukortartalommal és savtartalommal bír. A helyi Calvados készítők több mint 200 almafajtából válogathatnak. Egy liternyi 40%-os alkoholtartalmú ital elkészítéséhez akár 12-25 kg almát is felhasználnak rendszerint körtével keverve. A friss párlat fahordós érlelés után egy kellemes itallá alakul. Minimum két évig kötelező hordókban érlelni és a korral az értékük is megemelkedik.
Rendezés: