Leírás és Paraméterek
Ebben az elragadó rumban a természetes összetevők, valamint a minőség és a kifinomult ízvilág találkozik. A Negra kiadás alapját a legjobb minőségű guatemalai cukornád képezi, melyet gondosan kiválasztott másodtöltésű amerikai tölgyfahordókban érlelnek. Az érlelés során alkalmazott solera rendszer, mely a Zacapa hagyományos eljárásává vált, egyedi karaktert és harmóniát kölcsönöz a rumnak. Az eredmény egy rendkívül sötét színű, gazdag és mély ízvilágú ital. A rum készítése során kiemelkedő figyelmet fordítanak az alapanyagok minőségére. Az egyedülálló cukornád mézből származó lé egyedülálló, ritkább eljárással készül, amely kiemeli a Zacapa Edicion Negra egyedi jellegét a széles körben elterjedt melasz alapú rumok között. Az ital lepárlása a tengerszint közelében történik, a cukornád ültetvények közelében, majd az érlelés magasan a hegyekben, 2300 méteres magasságban folytatódik. A vulkánok és legmagasabb hegycsúcsok árnyékában a hűvös, 16-17 fokos környezet ideális körülményeket teremt a hosszú, gondos érleléshez. Az Edicion Negra összetétele és ízvilága a spanyol sherry solera érlelési módszeréből származik. A hordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják, mindig a legalján lévő hordót palackozzák, a fölötte lévővel pótolva azt. Ez a folyamat garantálja az állandó, kifinomult ízt és minőséget, mely a Zacapa Edicion Negra-ban megtestesül.
Alkohol tartalom | 43 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Zwack Unicum Nyrt. |
Ital típus | Dark Rum |
Származási hely | Guatemala |
Űrtartalom | Normál |