Leírás és Paraméterek
A lepárlója 1976-ban jött létre, és azóta is a kiválóság szimbólumaként áll a rumgyártás csúcsán. Az itt készülő rum alapanyaga egyedülálló: egyszer passzírozott, sűrített cukornád léből, az ún. cukornád mézből készítik. Ez a folyamat jóval ritkább, mint a széles körben alkalmazott melasz alapú rumkészítés. Ez a különleges alapanyag adja meg a Zacapa rumoknak az egyedülálló karakterüket. Az érlelés is rendkívül egyedi módon történik. A Spanyolországban készülő sherry érlelési metódust, a solera rendszert alkalmazzák. Ennek lényege, hogy a tölgyfahordókat hatalmas raktárakban egymásra pakolva tárolják, és mindig a legalsó sorban lévő hordó tartalmát palackozzák a fölötte lévőből pótolva azt. Így garantálják az állandó íz és minőség megőrzését, amit csak ebben a folyamatban érhetnek el. A Zacapa rumjainak sikeréhez nemcsak az előállítási folyamat különlegességei járulnak hozzá, hanem Lorena Vazquez keverőmester szakértelme is. Ő felel az ital kivételes ízéért és minőségéért, és az ő vezetése alatt nyerte el a Zacapa Centenario No. 23 Rum számtalan nemzetközi elismerést és díjat. A Zacapa volt az első, aki bekerült a Nemzetközi Rum Fesztivál Híresek Csarnokába. Az íz és illat is különleges élményt nyújt. A Zacapa Centenario No. 23 Rum gazdag és telt, fűszeres csokoládéval és kellemes tanninos hatásokkal. Az illata sárgabarackkal, citrusokkal, vaníliával, kókusszal és bourbon jegyekkel kecsegtet.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Diageo |
Ital típus | Dark Rum |
Származási hely | Guatemala |
Űrtartalom | Normál |