Leírás és Paraméterek
Taketsuru Masataka úr hazatérve Japánba, előbb a Suntory cégénél szerzett tapasztalatot, majd 1934-ben megalapította a Nikka nevű vállalkozását. A Nikka első jelentős lépése a gyönyörű Yoichi lepárló felépítése volt Hokkaido szigetén. A terület, a tőzeges Islay szigeti italok karakterére emlékeztető whisky-k készítéséhez ideális klímával rendelkezik. A különleges éghajlati adottságok, a hűvös, csapadékos időjárás és a tenger közelsége mind hozzájárulnak a Yoichi lepárló kivételes minőségű single malt whiskyjéhez. A whisky készítése során a Yoichi lepárlóban alkalmazott eljárás különleges. A szén-tüzelésű rézüstben párolt, erőteljes ital gazdag íz- és illatanyagokkal kápráztatja el a whisky-kedvelőket. Ez a folyamat magas szintű szakértelmet és évtizedes tapasztalatot igényel. Taketsuru Masataka úr álma és elkötelezettsége a skót és japán whisky hagyományainak ötvözésében manifesztálódik a Nikka Yoichi Whiskyben. A termék magában hordozza a skót klíma és a japán mesterfogások harmóniáját, és ezt az egyedülálló összhangot érezhetjük minden kortyban.
Alkohol tartalom | 45 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | NIKKA |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Normál |