Leírás és Paraméterek
A páratlan ital Anatóliához kötődik, és egyedülálló párlatkategóriát képvisel. Az alapja szőlő és ánizs, melyek összeházasításával indul el a rakı útja. A készítés művészetében a szőlő édes aromája és az ánizs fűszeres karaktere harmóniát teremt, létrehozva a különleges italt. A rakı készítésének folyamata és összetétele kiemeli azt a tényt, hogy ez az egyetlen alkoholos ital, amely a saját gasztronómiai kultúrájából ered. A mediterrán térség más országai is előállítanak ánizsalapú párlatokat, de a rakı, az Ouzo, a Pastis és a Sambuca egyedi jellegűek. Mindannyian földrajzi eredetvédettséggel rendelkeznek, de különböznek az alkotórészek, a lepárlás módja és a cukortartalom tekintetében.
Alkohol tartalom | 45 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Yen Raki |
Származási hely | Törökország |
Űrtartalom | Normál |