Leírás és Paraméterek
A gyártó, a Chugoku Jozo, már 1918 óta készít gyümölcslikőröket, saket és shochut, de az 1990-es években merült el a whisky világában. E különleges ital a honosított japán whisky kategóriába tartozik, hiszen lepárlása Skóciából és Kanadából importált párlattal kezdődik. Az érlelést és keverést azonban maguk végzik, és ebben a folyamatban egyedi jegyekkel ruházzák fel. Az érlelés során használt sherry- és brandyhordók egy elhagyott, 361 méter hosszú vasúti alagútban pihennek. Az alagút klímája ideális az érleléshez, 14 fok körüli hőmérséklettel és 80%-os páratartalommal egész évben. A whisky a városról kapta a nevét, ahol az alagút található. Ez a nevezetes hely adja az ital karakterét és egyediségét. A Chugoku Jozo figyelmét azonban nem csak a helyszínre, hanem a minőségre is fordítja. A whisky tölgyfás, földes és fűszeres jegyekkel rendelkezik, melyeket az átlagosnál intenzívebb kölcsönhatásnak köszönhet az alagútban történő érlelés során. A japán ízlés különlegessége, mely nem mindig kedveli a skót whisky tőzeges aromáját, itt is megjelenik. A Togouchi Whisky lágy és könnyű, enyhe tőzegességgel, hogy megfeleljen a japánok ízlésének. Az ízvilágban a könnyedség és lágyság dominál, édes jegyekkel, melyek gabonára és mézre emlékeztetnek. Az illat fiatalos, enyhén tőzeges, édes méz, dió és popcorn jegyekkel.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Chugoku Jozo |
Ital típus | Blended |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Normál |