Leírás és Paraméterek
A lepárló több mint 200 éves történelmével, mely 1989-ben újjászületett, az ital az eredetileg Ledaig néven ismert lepárló hagyományait örökölte. Ezen whisky különlegessége az összetett ízvilágában rejlik. A cefréből készült árpa teljesen füstmentes, de a sziget tőzeges talajának hatása által, a kristálytiszta víz átveszi a tőzeg jellegzetes aromáit. Ezáltal a whisky illatában és ízében is megjelenik enyhe tőzegesség, mely egyedülálló karaktert kölcsönöz neki. E kifinomult ízvilág kiváló bevezetést nyújt a skót szigetek whiskyeinek világába. A Tobermory 12 éves kiadása, mely 2019-ben került piacra, egy különleges ünnep a lepárlónak, mely két év kényszerszünet után tért vissza. Az italt ez idő alatt amerikai tölgyfahordókban érlelték, ami lekerekített malátásság és idővel kifejlődő olajos karaktert eredményezett. Az 46,3%-os alkoholtartalommal lepalackozott ital egy méltó ünneplés. Az illatokat tekintve, a Tobermory 12 éves Whisky friss körte, őszibarack és alma aromákkal kecsegtet, melyeket kísér a barna cukor édesítő érintése. A jeges görög joghurt, az árpa és a finom fahéjas sütemény együttese teszi teljessé az illatok palettáját. Ez a különleges whisky tehát nem csupán egy ital, hanem egy történet, mely a skót lepárlómesterség hagyományait és az időszakos kihívásokat öleli fel, miközben egyedülálló ízvilágával magával ragadja azokat, akik kíváncsiak a skót szigetek varázslatos világára.
Alkohol tartalom | 46.3 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Tobermory |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia |
Űrtartalom | Normál |