Leírás és Paraméterek
A likőr aromás összetettsége a friss tárnics és különböző aromás növények közötti finom egyensúlynak köszönhető. Készítése 1885-ben kezdődött, amikor Fernand Moureaux családja Maisons-Alfortban örökölt egy családi szeszfőzdét. A cég csőd szélén állt, ezért Moureaux összefogott Henri Portével, a bankvezető fiával, hogy új aperitifet alkossanak. Ellentétben az akkori szokásokkal, amikor az aperitifek inkább bor alapúak voltak, Moureaux és Porté a tárnics növényre helyezték a hangsúlyt. Ez a merész lépés meghozta gyümölcsét, és az 1889-es párizsi világkiállításon a likőr aranyérmet nyert. Ezzel a sikeres kezdettel a Suze likőr hamarosan híressé vált az ínyencek körében. A Suze Liqueur De Gentiane alacsony alkoholtartalmú, mindössze 15% alkohol-tartalommal rendelkezik, így tökéletes választás aperitifként. Kiválóan fogyasztható tisztán, de remekül beilleszthető koktélokba is, különleges és karakteres ízvilágával. Napjainkban a Suze Liqueur De Gentiane gyártása a franciaországi Pyrénées Orientales megyében, Thuirben található történelmi gyárban zajlik. A hagyományos gyártási folyamatok és a gondosan őrzött eredeti recept biztosítja, hogy minden palack Suze a legmagasabb minőséget és autentikus ízélményt nyújtsa. A likőr így továbbra is köti össze a múltat és a jelenkor ínyenc élvezeteit, hű maradva az alapítók kezdeti, tárnicsra épülő ötletéhez.
Alkohol tartalom | 15 % |
Alkohol tartalom kategória | < 15% |
Gyártó/Palackozó | PERNOD RICARD |
Űrtartalom | Nagy |