Leírás és Paraméterek
A whisky kialakulása mélyen gyökerezik a tradíciókban, ahol a lepárló a Skót-felföldről származó erősen tőzegelt árpamalátát választotta, 54 ppm fenoltartalommal. A termék jellegzetessége a házasítás művészete, ahol a whisky 70%-ban különböző ex-bourbonhordókban és 30%-ban Pedro Ximénez- és Oloroso sherryhordókban érlelődik. Ez a kompozíció egy olyan malátát eredményez, mely gazdag intenzitású, finom tölgyfűszerrel, és melengető tőzegfüstbe burkolva örvendezteti meg az ínyenceket. Az illatok finoman összetett egyvelege, ahol a sherryhordók édes, mézes jegyei találkoznak a tőzeg intenzív, karakteres aromáival. Az első kortyoknál érezhető a komplexitás, amit az érlelési idő és a hordók kiváló minősége biztosít. A maláta testes és mély, finom tölgyfűszerrel kísérve. A tőzegfüst jelenléte a lepárló sajátosságát hordozza, melegen ölelve körbe, de egyensúlyban tartva az összképet.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | St. Kilian Distillers |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Németország |
Űrtartalom | Normál |