Leírás és Paraméterek
Ezt a lenyűgöző italt a Rodionov and Sons nevű magántulajdonú cég készíti Lengyelországban, egy helyreállított lepárlóban, messze a városi zajtól és az ipari gyártástól. A Polugar Wheat Vodka előállítása rendkívül gondosan megtervezett és hagyományos módszerekkel zajlik, hogy megtartsa az eredeti 18. századi recepteket és ízvilágot. A Polugar létrejöttének története érdekes és megható. Az eredeti Polugar 1895-ben lett betiltva Oroszországban, amikor az állami vodka-monopólium bevezetésével csak ellenőrzött tisztaságú finomszeszből lehetett vodkát készíteni. A hagyományos üstlepárlókkal működő szeszfőzdék megszűntek, és az ősi gabonapárlatok receptjei a feledés homályába vesztek. Azonban a Rodionov and Sons úgy érezte, hogy ezeket az értékes hagyományokat nem hagyhatják elveszni. A Polugar Wheat Vodka készítése rendkívül precíz és hagyományos. A cefre készítése során malátázott és nem malátázott búzaszemek keveréke kerül felhasználásra, majd háromszoros lepárlással készül rézüstben. A harmadik lepárlást egy drága és munkaigényes tojásfehérjével történő tisztítás követi, ami a 18. században népszerű volt a tehetősebb orosz birtokokon. Ezután a vodka nyírfaszénnel szűrésre kerül, hogy elérje a kívánt tisztaságot és ízvilágot. Az eredmény egy rendkívül enyhe, közvetlen és összetett ízű vodka, amelyben érezhetők a sós-füves árnyalatok, a kalács és a fehér kenyér gazdagsága. Az íz bársonyos és virágos-gyümölcsös tónusokkal játszik, amelyek finoman párosulnak a keserűség és a fűszeres jegyekkel. Az illat is lenyűgöző, meleg búzamorzsa, gabona, frissen sült kenyér és széna jegyekkel, amelyeket enyhe sósság és pácolt káposzta fokoz. Mindezek mellett egy félédes mézes háttér teszi teljessé az élményt.