Leírás és Paraméterek
A Tomintoul lepárlóban, a Speyside Glenlivet régióban készül, és az ital alapjául szolgáló erősen tőzegelt (55 ppm) árpa a termék különlegességét erősíti. A Ballantruan név a lepárló közelében fekvő Cromdale-hegység Ballantruan-forrásáról ered, amelynek vízéből ez az egyedülálló whisky készül. Ezt a whisky-t a minél természetesebb ízélmény érdekében nem hűtve szűrik le. A palackozás előtti szűrés során nem alkalmaznak hűtést, így az italban marad egy gazdag szárazanyag réteg, amely a hordós érlelés során alakult ki. A nem hűtve szűrt whisky-knél az alacsonyabb hőmérsékleten bizonyos részek kicsapódnak, ezáltal a whisky zavarossá válik, de ez nem hiba, hanem a természetes folyamat eredménye. Az Old Ballantruan Whisky 10 és 15 éves változatai a kitűnő érlelési folyamatnak köszönhetően magas minőségű, gazdag és komplex ízprofilokkal rendelkeznek. Aromáikban és ízeikben felfedezhető a tőzeg gyengéd füstössége, melyet kiegészítenek a karamell, vanília és gyümölcsös jegyek. Ezek az italok nem csupán egy pohár whisky, hanem egy utazás a Speyside vidék gazdag és lenyűgöző ízvilágába.
Alkohol tartalom | 50 % |
Alkohol tartalom kategória | 50% < |
Gyártó/Palackozó | Angus Dundee |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia |
Űrtartalom | Normál |