Leírás és Paraméterek
A Nikka Taketsuru Pure Malt története az 1920-as évekbe nyúlik vissza, amikor Taketsuru Masataka úr, Skóciába utazott, hogy a skót whisky készítés művészetét elsajátítsa. Visszatérve Japánba, először a Suntory cégnél dolgozott, majd saját vállalkozásba kezdett. Létrehozta a Nikka Whisky-t, amely mára a japán whiskygyártás meghatározó szereplője. A Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 Whisky két lepárlóból származó malátákból állítják elő. Az egyik lepárló, a Yoichi, Hokkaido szigetén található, ahol a klíma és a tőzeges területek olyanok, mint Skóciában. Az itt készített whisky erőteljes és karakteres, emlékeztetve az Islay szigetén készülő italokra. A másik lepárló, a Miyagikyo, Japán fő szigetén, a Honshu szigetén fekszik, a Miyagi régióban. Ez a terület híres a tiszta levegőjéről és meleg forrásairól. A Miyagikyo modern desztillálási módszerekkel készíti könnyed, tiszta, és elegánsan gyümölcsös whiskyit. A japán és skót hagyományok ötvöződnek a Nikka Taketsuru Pure Malt 2020 Whisky-ben, amely 2014-ben szünetelt, de 2020-ban újra visszakerült a boltok polcaira. Ez az ital egy kiváló példa a japán whisky kiválóságára és azokra az értékekre, amelyeket Taketsuru Masataka úr hozott magával Skóciából, és amelyekkel megalkotta a Nikka Whisky legendás hagyományait. Az átlag magyar whiskyfogyasztó számára is meglepő lehet a japán whisky, de hamar rájön, hogy ez a fajta whisky világszerte elismert és becsült, és a Nikka Taketsuru Pure Malt az ennek az örökségnek a méltó képviselője. Érdemes kóstolni ezt a különleges japán whiskyt, hogy felfedezzük az ízek és a történet mögött rejlő mélységet és komplexitást.
Alkohol tartalom | 43 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Nikka |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Normál |