Leírás és Paraméterek
A terméket 2012-ben mutatták be és az innováció és minőség iránti elkötelezettségük hamar hatalmas sikert aratott Európában. Ezt a változatot Taketsuru Non Age és Nikka Coffey Malt whiskykkel harmonizálva alkották meg. A Nikka Coffey Grain Whisky single grain whiskyként kerül forgalomba, ami ritkaság számba megy. Ezt a kivételes italt a Miyagikyo lepárlójukban készítik, használva az ún. Coffey-féle oszlopos lepárlóberendezéseket. Ezek a berendezések folyamatos lepárlást tesznek lehetővé, ellentétben a malátawhiskyk hagyományos kisüsti módszerével. A Nikka két ilyen lepárlótornyot szerzett be még 1963-ban Skóciából, és ezekben desztillálták le azokat a párlatokat, amelyekből később ezt a kiváló italt készítették, ami a Nikka blendjeinek egyik fontos összetevője lett. A Grain Whisky gyakran ismeretlen és alábecsült a whiskyrajongók körében, de most új és meglepő oldalát mutatja meg. A magas kukorica tartalom eredményeként egy rendkívül kerek és büszke ital születik, tele intenzív ízekkel és gazdag aromákkal. Az ízvilág lédús és kellemes, megfelelve az illat ígéretes jegyeinek. Az intenzív és érett gyümölcsösség mellett rumos hatások, például banán és karamell is felfedezhetők. A komplexitást tovább fokozzák a likőrös és csillagánizsos jegyek, melyeket hullámokban mutatják meg magukat. A lédús nektarin íze uralkodik a gyümölcsös karakteren, finom krémes jegyekkel. Az ital frissessége minden kortyban érezhető, és egy valódi ízkavalkád részese lehetünk.
Alkohol tartalom | 45 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Nikka |
Ital típus | Single Grain |
Származási hely | Japán |
Űrtartalom | Normál |