Leírás és Paraméterek
A neve a gael "Cnoc-an-dhu" kifejezésből származik, ami "Kis Fekete-hegyet" jelent, és egyben az elkötelezettség és kitartás szimbóluma. Minden cseppje egyfajta utazás, egy 12 éves időszakon keresztül, mely során a whisky egyedülálló karaktert és gazdag ízvilágot nyert. A lepárló helyszíne, ahol a Knockando-t készítik, egy speyside-i falu fekszik, és több mint száz éve. A Knockando 12 éves Whisky különlegességét a hagyományok és az idővel való tiszteletteljes bánásmód teszi teljessé. Minden egyes palack ezt az elkötelezettséget hordozza magában, hiszen az alapítás óta megőrzött tradíció szerint minden palack malátawhisky kizárólag egyetlen év (szezon) során készült párlatot tartalmaz. Ez a szokás még azokból az időkből származik, amikor a whiskylepárlás szezonális tevékenység volt, kizárólag az őszi és téli hónapokban zajlott. A Knockando 12 éves Whisky rendkívül értékes, hiszen minden cseppje legalább 12 évig pihent tölgyfahordókban, ahol a fából fakadó karakteres ízvilágot nyert. Az eredmény egy klasszikus, elegáns whisky, melyet még egyedibbé tesz a speyside-i whiskyk jellegzetesen gyümölcsös ízvilága. A palackokon mindig megtalálható egy évszám, ami a lepárlás évét jelöli, ezzel továbbra is tisztelegve a hagyományok és az idő felé.
Alkohol tartalom | 43 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | KNOCKANDO |
Származási hely | Skócia/ Speyside |
Űrtartalom | Normál |