Leírás és Paraméterek
Az üzem helyszínválasztását az inspiráló vidék tiszta forrásvizei közéktől két hegyvonulat között helyezkedik el. A tulajdonos King Car Group gyorsan felépítette az üzem épületeit, és 2006-ban elindult a whiskygyártás. Ezen kívül egy lenyűgöző látogatóközpontot is létrehoztak, amely évente több mint egy millió látogatót vonz, így a Kavalan a látogatottabb lepárlók közé tartozik. A névét a Yilan megye legkorábbi törzséről kapta, és malátázott árpáját Skóciából importálja. Az ital készítésekor szokatlanul korai vágási pontokat alkalmaznak, aminek eredményeként édes karakterű whiskyket készítenek. Az érleléshez válogatott, minőségi hordókat használnak, mint például bourbon, sherry, portói és más boroshordókat. A hordók a négyemeletes tárolóházakban vannak elhelyezve, és egymással vannak összekötve, így védelmet nyújtanak az esetleges földrengések ellen. Az észak-keleti klíma miatt magas az angyalok jussa, vagyis az évente hordóból elpárologó rész, ami 15-17% között van, ellentétben a skót whiskyk 1-2%-ával. Ez a környezet az ital érlelését is jelentősen befolyásolja, és komplex, többrétegű whiskynek ad teret. A Kavalan whisky kiváló hordós érlelésének és a különleges klimatikus körülményeknek köszönhetően rendkívül gazdag, többrétegű ízvilágot kínál. Ezek az 5-8 éves italok a korukhoz képest meglepően összetettek és aromásak. Az első whiskyjüket 2008-ban mutatták be, ami a Kavalan néven lett ismert, és az alapválasztékuk zászlóvivője. Ezt az italt 6 különböző hordótípusból keverik ki, ami fűszeres-gyümölcsös komplexitást kölcsönöz neki. Az ízjegyek között édeskés mangó dzsúsz, gazdag fűszeresség és közepesen testes, olajos citrusos lecsengés található. Az illat tiszta, virágos és gyümölcsös, mézzel, trópusi gyümölcsökkel, vaníliával, kókusszal és csokoládéval.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Díszdoboz | Papír díszdoboz |
Gyártó/Palackozó | Kavalan |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Tajvan |
Űrtartalom | Normál |