Leírás és Paraméterek
Az alapokat 1740-ben rakta le a Boehm család, akik az amerikai gyarmatokra érkeztek, és később Kentucky államba költöztek. Ezen a vidéken találtak minden szükségeset, hogy megkezdjék a kukoricatermesztést és a whiskey készítését. Az 18. század végén német, skót és ír telepesek már hozták magukkal saját receptjeiket, hogy rozswhiskyt készítsenek. Azonban az amerikai kormány ösztönzőket kínált a nyugati területekre való költözésre és a kukoricatermesztésre. Ennek eredményeként sokan a családjaikkal együtt Kentucky vidékére költöztek. Itt találkoztunk Jacob Beammel, aki apja whiskyreceptjét felhasználva megalkotta a bourbon whisky-t, amelyet édesebbnek és kifinomultabbnak találtak. Ez volt az eredete a bourbonnak, és Jacob Beam hamarosan a helyiek kedvence lett. Az első hordó Old Jake Beam Sour Mash-t 1795-ben adta el, mindössze három évvel azután, hogy Kentucky állam lett. A bourbonja nagyon gyorsan népszerűvé vált, és ma már több mint 200 éves történettel büszkélkedik. A Jim Beam Red Stag palackjában a hagyományos 4 évig érlelt Jim Beam bourbon található, amelyet Észak-Amerikában honos fekete cseresznye természetes kivonatával ízesítenek. Ez az egyedülálló bourbon a fekete cseresznye pikáns, gyümölcsös ízével kiegészíti a Jim Beam karakterisztikáját. Az ízében a kukorica édessége és az érett tölgyes jegyek egyedülálló harmóniáját találjuk, melyet a fekete cseresznye pikáns ízei tesznek még különlegesebbé. Sima és jól kiegyensúlyozott, mely illatban határozott gyümölcsösséggel párosul anélkül, hogy elnyomná a Jim Beam gazdag illatát.