Leírás és Paraméterek
A Jim Beam Double Oak életútja különleges, és az ízének komplexitását két hordóérlelés folyamata adja. Első lépésben, a bourbon életútja egy hagyományos 4 éves bourbonhordóban kezdődik, ekkor lecsökkentik az alkoholfokát 62,5%-ról 55-50%-ra. Ez azért történik, hogy eltávolítsák a felesleges karamellizálódott cukrot, és így a túlzottan édes jegyeket. Az így előállított bourbon-t egy második, új hordóba helyezik, amelyeket a további érlelés idejére raktárba szállítanak. A második érlelés idejét mindig a lepárlómester határozza meg, így biztosítva a legjobb minőséget. Ennek eredményeképpen a Jim Beam Double Oak egy intenzív és összetett bourbon lesz, kiegyensúlyozott ízvilággal. Az ízjegyek széles skáláját kínálja, amelyek fokozatosan fejlődnek az ízlelőbimbókon. Először érezhetjük a tölgyfát, majd a borsosságot, amit kellemesen kiegészít a vanília fagylalt édessége, létrehozva egy tökéletes egyensúlyt a csipetnyi gyümölcsös maláta-aromával. Az illat is lenyűgöző, kezdve a komplex vanília és az érett tölgy aromáival, majd folytatódva a tejcsokoládéval. Az élményt egy kardamomos bomba zárja le, amely mélységet és komplexitást kölcsönöz az illatnak.
Alkohol tartalom | 43 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Beam Suntory |
Ital típus | Bourbon |
Származási hely | Amerikai Egyesült Államok |
Űrtartalom | Normál |