Leírás és Paraméterek
im Beam Apple Whiskey egy különleges bourbon whisky, melynek története egészen 1795-ig nyúlik vissza, amikor a német bevándorló Jacob Beam úgy döntött, hogy whiskey lepárlással kezdi meg gabonájának túlkínálása miatt. Az ő elszántságának és elkötelezettségének köszönhetően a Beam családi vállalkozás a 19. században egyre növekvő sikerre tett szert, és a gyártási titkok generációról generációra szálltak. Még a szesztilalom idején is túlélte a vállalkozás, és Jacob dédunokája, James "Jim" Beam nevéhez fűződik a márka elnevezése. Ő újjászervezte és újraindította a termelést, és azóta is a Beam család őrzi a hagyományokat. A Jim Beam Apple Whiskey a hagyományos Kentucky egyenes bourbon whisky kiváló példánya, mely legalább 51% kukoricából készül, tiszta forrásvízzel, rozs- és árpamalátával. Ez a bourbon legalább 4 évig érlelődik amerikai fehér tölgyből készült új, leégett hordókban. Az érlelés során különleges aromákat, bársonyosan finom ízt, karamellás jegyeket és jellegzetes borostyánszínt nyer el. A különlegessége azonban az, hogy ehhez a kiváló minőségű bourbonhoz hozzáadják a prémium almalikőrt. Ez a lépés létrehozza az egyedülálló méz-méz színű whisky likőrt, melyet friss almaíz és az eredeti bourbon karamell tónusai jellemzenek. Az alma frissessége és az eredeti whiskey mélysége harmonikusan egyesül, és az ízletes italban egy csodálatos egyensúly jön létre.
Alkohol tartalom | 32.5 % |
Alkohol tartalom kategória | 30% - 39% |
Gyártó/Palackozó | Beam Suntory |
Ital típus | Whisky likőr |
Származási hely | Amerikai Egyesült Államok |
Űrtartalom | Normál |