Leírás és Paraméterek
A Jameson Black Barrel készítése során a híres Midleton Distillery, Írország szívében található szeszfőzde, játszik kiemelkedő szerepet. Ez a hely több mint kétszáz éve az ír whisky készítés szentélye, ahol a mesterek minden apró részletre odafigyelnek. Az alapja ennek a kivételes italnak a malátázott és malátázatlan árpa, melyekből erős "pot still" whisky készül. Ezt a pot still whisky-t pedig egyedülállóan sima gabonawhiskyvel "blendelik", miközben mindkettőt háromszor desztillálják a tökéletes finomság eléréséhez. A végeredmény egy kifinomult, bársonyos whisky, mely világszerte több mint 20 millió palackot talál otthonaikban. Bár a Jameson Black Barrel egy ír whisky, az elkészítési folyamat során az Egyesült Államokban és Spanyolországban élő barátaihoz fordulnak, hogy különleges hordókat szerezhessenek be. A hordók új életet lehelnek az italba, és hozzájárulnak az egyedülálló karakteréhez. Ezek a hordók háromszor desztillálva és kétszer pörkölve kerülnek előkészítésre, hogy az ízük gazdag és kellemes legyen. A pörkölés a hordók kezelésének egy ősi módja, amelynek célja az ízek kiemelése, és tiszteletét állítja azoknak a hordókészítőknek, akik gondosan pörkölik a bourbon hordókat. Az érlelés során eltöltött idő ezekben a hordókban egyedülálló gazdagságot és krémes karamell aromát eredményez. Az ízében határozott diós tónusok keverednek a bors és a vanília gyengéd édességével, létrehozva egy összetett ízpalettát. Az utóíz pedig bővelkedik a füstös fa és a vanília gazdagságában és intenzitásában. A Jameson Black Barrel Whisky olyan ital, amely tisztelettel adózik az ír whisky hagyományának és a hordókészítők mestereinek.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Pernod Ricard |
Ital típus | Blended |
Származási hely | Írország |
Űrtartalom | Normál |