Leírás és Paraméterek
A XIX. századi "Borodale House" néven ismert épületegyüttes átalakulása 2015-ben kezdődött, amikor Bill Dobbie és Alasdair Day elhatározta, hogy létrehoznak egy modern lepárlót és látogatóközpontot. A Raasay-szigeti lepárló alapelve, hogy minden csepp szeszes italt helyben állítanak elő, érlelnek és palackoznak, ezzel maximalizálva a sziget autentikus karakterét. A single malt készítése során a lepárló egyedi módon kombinálja a tőzeges és tőzegmentes párlatokat, három különböző hordótípusban érlelve: újratöltött rozswhiskey-hordóban, friss Chinkapin tölgyfahordóban és újratöltött bordeaux-i vörösboroshordóban. A hat hordó kivételes tartalmát saját receptjük szerint összekeverik, így születik meg a whisky, mely valódi eleganciával, összetettséggel és karakteres mélységgel büszkélkedhet. A Raasay-sziget különlegességét tovább fokozza a lepárló saját kútjának, a Tobar na Ba Bàine vízével való hígítás, mely a whisky végleges 46%-os alkoholtartalmát eredményezi. Ez a víz a sziget egyedi karakterét hordozza magában, és hozzájárul a whisky kifinomult ízvilágához. A lepárló nem csupán italt készít, hanem szellemet is létrehoz. A helyi munkaerő alkalmazása és a szoros együttműködés más helyi vállalkozásokkal azt szolgálja, hogy a Raasay-sziget közösségének részévé váljanak. Ahogy Dave Broom, a whiskyíró kifejezte: "Nem csak alkoholt készítünk, szellemet alkotunk."
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Isle Of Raasay Distillery |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Skócia |
Űrtartalom | Normál |