Leírás és Paraméterek
A lepárló alapítói, Bill Dobbie és Alasdair Day, 2015-ben vásárolták meg a szigetet, és azóta elkötelezettek a helyi hagyományok és ízek iránt. Ez a különleges gin tíz gondosan kiválasztott növényi összetevőből készül, beleértve a Raasay borókát, amit Dr. Stephen Bungard, helyi botanikus segítségével választottak ki, mint a legmagasabb minőségű helyben termő borókát. A boróka mellett narancshéj, citromhéj, koriandermag és más finom fűszerek is megtalálhatók a receptben, gondosan egyensúlyban tartva egymással. A lepárlást háromszorosan végzik el, egy részt a helyi gabonából készült párlattal együtt, míg a többi összetevőt csak a lepárlóüst aromakosarába helyezik, hogy megőrizzék azok élénkségét. A hűsítő, frissítő íz és a gazdag aromák érdekessé teszik ezt a gint. A gin végül a birtok saját kútjának vízével, a Tobar na Ba Bàine vízzel hígítva kerül palackozásra, 46%-os alkoholtartalommal. Ez a gondosan elkészített ital a sziget varázslatos környezetének és a helyi közösség szoros együttműködésének eredménye. A Raasay-sziget maga Skócia nyugati partjainál, a Belső-Hebridákon található, mindössze egy rövid kompútra Skye szigetétől. A sziget történelmét és lenyűgöző kilátásait ötvözi a modern lepárló, amelyet Bill Dobbie és Alasdair Day álmaik nyomán hoztak létre. A lepárló nemcsak italokat készít, hanem szellemiséget is, amit a helyi közösség és a sziget iránti elkötelezettségük tükröz.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Isle Of Raasay Distillery |
Származási hely | Skócia |
Űrtartalom | Normál |