Leírás és Paraméterek
Harris és a szomszédos Lewis szigete egyazon területet alkot, mégis két néven említik őket. Míg a sík és termékeny Lewis az emberek otthona, addig a Harris-sziget elhagyatottabb és kevésbé lakott terület, amely az elmúlt évtizedekben komoly népességcsökkenést tapasztalt, különösen a fiatalok elvándorlásának köszönhetően. Ebből az inspiráló háttérből született meg az Isle of Harris Gin. A gin megalkotója, Anderson "Burr" Bakewell, arra vállalkozott, hogy generációkon átívelő munkalehetőségeket teremtsen a helyi fiataloknak és megfordítsa a negatív tendenciákat. Ugyanakkor hitt abban, hogy a Harris-sziget rejtélyes és megfoghatatlan szelleme palackozható, és megosztható a világgal. Az Isle of Harris Gin alapnövénye a helyben termő, kézzel begyűjtött sugar kelp, azaz cukormoszat. Ezt a különleges összetevőt egy helyi búvár és tengeri moszat szakértő, Lewis Mackenzie tavasszal gondosan válogatja ki a rejtett víz alatti erdőkből, majd helyben szárítják. Az alapnövényt nyolc másik, gondosan választott összetevő egészíti ki, köztük borókabogyó, koriandermag, cassia-kéreg, angelikagyökér, fahéj, narancs, grapefruit és egy titkos fűszerkeverék. Az ízét lágyítja az Abhainn Cnoc a ’Charrain közeli forrásból származó friss, alacsony ásványianyag-tartalmú esővíz. Az Isle of Harris Gin készítése egyedülálló módon történik, minden folyamat kézzel és gondosan történik. A gin helyben palackozzák és címkézik, majd parafadugóval lezárják. Minden egyes palackon kézzel rögzítenek egy zárószalagot, amelyen a főzde földrajzi koordinátái szerepelnek. Ez garantálja, hogy minden palack valóban egyedi Harris gin, amely a sziget különleges karakterét és szellemét hordozza magában.
Alkohol tartalom | 22 % |
Alkohol tartalom kategória | 15% - 29% |
Gyártó/Palackozó | Isle Of Harris Distillers |
Ital típus | Alkoholmentes italok |
Származási hely | Skócia |
Űrtartalom | Mini |