Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Termékek szűrése

Tequila/Mezcal a mexikói kulturális és szesztermék örökségének két különleges gyöngyszeme. Mindkettő agavéból készül, de különleges íz világuk és történetük teszi őket egyedivé. A tequila eredete a 16. századra vezethető vissza, amikor a spanyol hódítók megkezdték a mezőgazdasági tevékenységet a régióban. Az ital alapanyaga az agave növény szívének, a "piñának" a főzése és erjesztése. A tequila Jalisco és néhány környező állam kijelölt területein készül, és két fő típusa van: blanco (fehér) és reposado (érett). A mezcal azonban még régebbi hagyományokra nyúlik vissza. A mezcal készítése során az agave növényeket sütik, majd kézi malmokkal vagy kőkerekekkel zúzzák le, mielőtt lepárolnák. Ennek eredményeként a mezcal erőteljes, füstös ízű, ami az agave sütési folyamatának köszönhető. A legfontosabb különbség a két ital között az, hogy a tequila csak kijelölt régiókból származhat, míg a mezcal bárhol Mexikóban előállítható. Mind a tequila, mind a mezcal gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és mindkettő elengedhetetlen része a mexikói gasztronómiának és életstílusnak. Legyen szó egy tiszta tequilából, egy finom margaritáról vagy egy mély, füstös mezcal shot-ról, ezek az italok képesek magukkal ragadni és elrepíteni az embert Mexikó ízletes és gazdag világába. A cachaça története a 16. századra nyúlik vissza, amikor a portugál hódítók Brazíliába érkeztek és elkezdték termeszteni a cukornádat. Az ital kialakulásában a rabszolgák szerepe is kulcsfontosságú volt, mivel ők voltak azok, akik a cukornád ültetésével és feldolgozásával foglalkoztak. A cachaça elkészítése során a cukornád levét először erjesztik, majd lepárolják. Az eredmény egy erős, 38-48% alkoholtartalmú ital, amelyet hordóban érlelhetnek is, hogy további íz jegyeket kapjon. Ez az ital a brazil kultúra elengedhetetlen részévé vált, és számos hagyományos ünnepi alkalom és fesztivál alkalmával fogyasztják.

Rendezés: