Termékek szűrése
A Whisky/Whiskey egy olyan ital, amely több száz évnyi történelmet és hagyományt rejt magában. Ezen n párlatok, melyeket különböző gabonafélékből, például árpából, kukoricából vagy rozsból készítenek. A whisky kialakulása és fejlődése gazdag és változatos, és különböző kultúrák és régiók adták hozzá a saját egyedi jegyüket a világ különböző részein. A Skót Whisky-t a skót juhászok készítették először a 14. században. Ezt a fajta whiskyt hagyományosan három évig vagy tovább tölgyfahordókban érlelik, és a malátát tőzegfüstön szárítják, így fejlesztve az egyedülálló ízét és aromáját. A skót whisky gyakran jellemezhető füstösségével és komplex íz világával. Az Ír whiskey, a gabonafélék egyvelegéből készül, és többnyire három évig tölgyfahordókban érlelik. Az ír whisky általában lágyabb és enyhébb, mint a skót változat. Az Amerikai whisky, amelynek egyik legismertebb típusa a bourbon, kukoricából készül. A bourbonnak legalább 51%-ban kukorica tartalmaznia kell, és új tölgyfahordókban érlelik. A Japán whisky viszonylag új a whiskyvilágban, de gyorsan híressé vált a magas minőségű termékeiről. A japán whiskyek általában a skót stílust követik, de saját japán kultúrális és ízbeli jegyekkel rendelkeznek, például a száraz és finom íz világgal. A whiskyek változatosak, mint azok története és készítési módja. Az ízüket és karakterüket a gyártók, a hordók, és az érlelési idő határozza meg. Bárhol is készülnek, a whisky/whiskey-k mind egy kis szeletet adnak a múltból és a kultúrákból, amelyekben születtek.