Leírás és Paraméterek
Mára a készítés folyamata az Irish Distillers központi, Midletonban található gyárában zajlik, ugyanakkor a kereskedelmi forgalmazása továbbra is a független palackozó társaság kezében maradt. A whiskey különlegessége abban rejlik, hogy az ún. single pot still kategóriába tartozik. Ezt a minőséget a malátázott árpa mellett felhasznált nem malátázott (zöld) árpa is erősíti. A háromszori rézüstben történő lepárlás után a whiskey egy részét sherry, másik részét bourbon hordókban érlelik. Ez az egyedülálló érlelési folyamat gazdag és összetett ízvilágot eredményez. Az érlelés után, átlagosan 8-9 év elteltével, a két különböző érlelésű whiskey-t összeöntik és tovább érlelik. A végeredmény egy telt, határozott ital, mely nem hagy kétséget az ízek intenzitásában. Az ízélményt az olajos lenmag jegyek és a gyengéd mentás hatások dominálják, melyeket a fűszeres ízek is megerősítenek. Az illatok terén a pot still whiskeyk jellegzetes frissessége érezhető, mely örökzöldre emlékeztet.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Pernod-Ricard |
Származási hely | Írország |
Űrtartalom | Normál |