Leírás és Paraméterek
Ezt a méltán nagy hírnevű italt a Mitchell & Son palackozó kezdte el 'Pat whiskey' néven gyártani és forgalmazni, az eredeti zöld háttérrel díszített címkén egyetlen emberrel a palackon. Innen ered a későbbi elnevezése, Green Spot, vagyis zöld folt. Az ital különlegessége a készítési folyamatának részleteiben rejlik. A kiváló whiskeyt a Midletonban található Irish Distillers központi gyárában készítik, de a kereskedelmi forgalmazása továbbra is a független palackozó társaság kezében maradt. Az alkotók mesterségesen ötvözik a malátázott és nem malátázott (zöld) árpát, majd rézüstben háromszor lepárlják, ezzel kiemelve az ital tiszta karakterét. A különlegessége azonban nemcsak a folyamatában rejlik, hanem az érlelés módjában is. A whiskeyt hagyományos bourbon- és sherryhordós érlelés után még további 12 hónapig francia tölgyből készült boroshordókban pihentetik. Ez a különleges utóérlelés a Napa-völgyi Chateau Montelena pincészet Zinfandel boroshordóiban zajlik. A whiskey elkészítésének folyamata tehát egyesíti az ír single pot still tradíciókat a kaliforniai Chateau Montelena borvidék egyedi jegyeivel. A háromszori lepárlás után az italt sherry és bourbon hordókban érlelik, majd évek múltán házasítják a két érlelést, hogy a különféle ízjegyek harmóniáját elérjék. Átlagosan 8-9 év érlelés után limitált példányszámban palackozzák. A Green Spot Chateau Montelena Whisky ínyenceknek készült mesteri alkotás, amely a tradíció, az innováció és a kivételes minőség találkozása.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | MIDLETON |
Származási hely | Írország |
Űrtartalom | Normál |