Leírás és Paraméterek
Ezt az italt a cukornádból és tradicionális rézüst lepárlási eljárással készítik. A készítés során alkalmazott szűretlen eljárásnak köszönhetően az italban megtalálhatók a természetes aromák teljes spektruma, beleértve a virágos, banános és frissen vágott fűszeres jegyeket. A cachaca egyedi jellegét tovább erősíti, hogy nem csupán tölgyfahordókban érlelik, hanem más fafajtákkal is kísérleteznek, mint például a jequitibá, amely Brazília őshonos óriás fájából származik, és különleges füves, fahéjas aromát kölcsönöz az italnak. A készítők elkötelezettek a komplexitás iránt, ezért az érlelés előtt néhány hónapig kádakban pihentetik a cachacát. Az Engenho Da Vertente kizárólagos éves termelése néhány ezer liter, ami biztosítja a minőségét. A birtokon termett cukornád és a hagyományos rézüst lepárlás együttesen hozzájárulnak a kimagasló minőségű, szűretlen ital létrehozásához. Az ital ízvilágát könnyedség és koncentráció jellemzi. Az zöldséges, cukros vanília, egzotikus gyümölcsös (ananász és maracuja), valamint a lime jegyek egyaránt felfedezhetők az ízében. Az illat elegáns és komplex, fűszeres jegyekkel, például bors és szegfűszeg, melyeket egyedülálló módon curry-szerű aromák követnek. Cukros és gyantás jegyek (cédrus és tuja) adják az italnak a valódi mélységet.
Alkohol tartalom | 42 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | ENGENHO DA VERTENTE |
Származási hely | Brazília |
Űrtartalom | Normál |