Leírás és Paraméterek
Az alapja a helyi árpa, melyet hagyományos módon malátáznak - a csíráztatott árpát kézzel forgatva. Egyedi jellegét a tőzeg nélküli szárítás adja, így a whisky füstmentes, kerek és gyümölcsösen gazdag. A lepárló felépítésében és indításában olyan neves szakemberek segítettek, mint Harry Cockburn, a Bowmore korábbi igazgatója, és Dr. Jim Swan, akit az "Einstein of whisky" néven ismernek a szakmában. A lepárlóberendezéseket, Mary-t és Janis-t, a híres Forsyths rézmegmunkáló üzemében készítették Skóciában, tovább erősítve a whisky szakértelmét. Az érlelés során ex-bourbon és használt vörösboros hordók játszanak fontos szerepet, megteremtve a whisky tanninokban gazdag, kellemesen olajos ízvilágát. A karakteres ízjegyek között megtalálható a barnacukor, friss fűszerek és a karamellizált sevillai narancslekvár, melyek egyensúlyban vannak a méz, butterscotch és könnyed őszi- és kajszibarackkal, valamint a marcipános jegyekkel a illatban.
Alkohol tartalom | 46 % |
Alkohol tartalom kategória | 42% - 50% |
Gyártó/Palackozó | Cotswolds |
Ital típus | Single Malt |
Származási hely | Anglia |
Űrtartalom | Normál |