Leírás és Paraméterek
A Calvados egy olyan ital, melynek gyökerei a 16. századig nyúlnak vissza, amikor az első ismert lepárlás 1554-ben történt. Az elnevezés eredetileg a normandiai Calvados régióból származik, ahol ez a gyümölcsökből készült párlat a környék jellegzetes nedűjévé vált. Az egyedülálló Papidoux Calvados készítéséhez százféle egyedi almafajtát használnak, hogy a párlat ne legyen túl édes. A Calvados elkészítésének alapja egy tipikus recept, melyben a gyümölcsök aránya 30% édes alma, 40% savanykás alma és 30% keserű alma. Az almafajták kombinációja a párlat gazdag ízvilágát eredményezi. Az elkészítés során a fókusz a minőségen és a hagyományok tiszteletben tartásán van. Csak és kizárólag normandiai alma kerül a présekbe. A leszedett gyümölcsöt óvatosan préselik, majd a folyadékhoz élesztőgombát adnak, hogy az erjesztési folyamat megkezdődhessen. Ezt követően a párlatot lepárolják, és a hagyományoknak megfelelően kétféle élesztőgombával dolgoznak, hogy kiegyensúlyozott ízű és illatú italt hozzanak létre. A különleges jegyek kialakításához az érlelés is létfontosságú. A Papidoux Calvados két évig pihen tölgyfahordókban. Ez az időszak teszi az italt simábbá és gazdagabbá, melynek során a párlat felveszi a hordók fából és levegőből árasztott aromáit. Az eredmény egy finom, karakteres ital, amely tökéletes egyedül vagy különböző koktélok alapjául. A Papidoux Calvados egy olyan ital, melynek gyártásához elkötelezett szakértők inspirálták egyszerűségre és minőségre.
Alkohol tartalom | 40 % |
Alkohol tartalom kategória | 40% - 42% |
Gyártó/Palackozó | Papidoux |
Származási hely | Franciaország |
Űrtartalom | Normál |